Oamenii de ştiinţă ruşi au inventat un beton nou, un super-beton ce nu se teme de nici un fel de intemperii. El nu numai că este mult mai rezistent decât alte tipuri de beton, dar şi se întăreşte mai repede. Acest lucru este deosebit de important în timpul reparării de urgenţă a podurilor, barajelor şi drumurilor. Iar reparaţiile pot fi efectuate pe orice vreme. De aceea poate fi numit fara indoiala super-beton.

super beton

La prima vedere, totul este ca de obicei: nisip, pietriş, ciment. Însă, în loc de apă se adaugă un polimer lichid special, care conferă proprietăţi unice betonului, a relatat Aleksandr Nikitiuk, cercetător la Universitatea de Tehnologie Chimică Mendeleev.

„Am avut cazuri, când am desfăşurat lucrări la temperaturi scăzute de până la minus 28 de grade Celsius. Am testat betonul în timpul ploilor puternice şi chiar sub apă”.

Polimerul lichid special învăluie toate componentele, le cimentează, şi în acelaşi timp le protejează împotriva expunerii chimice. Acest lucru poate fi observat mai ales atunci când mostrele sunt puse în acid, a menţionat Elena Pisarenko, cercetător la Universitatea de Tehnologie Chimică Mendeleev.

„Dacă vom lua o bucată de beton obişnuit şi o vom pune în acid clorhidric, din primele secunde betonul va începe să se distrugă. Dacă vom proceda la fel cu betonul nou nu vom observa nicio reacţie”.

După cum afirmă inventatorii, această proprietate va fi utilă în timpul reparării instalaţiilor industriale, podurilor şi pasajelor, unde sunt utilizate permanent lichide corozive şi diferite substanţe chimice, de exemplu soluţii de degivrare pentru drumuri.

Încă o proprietate a acestui super-beton nou este foarte importantă – el se întăreşte rapid. Acest lucru este indispensabil atunci când sunt umplute găurile, care apar în baraje sau pe pistele de decolare-aterizare. Pentru a se întări, betonul obişnuit are nevoie de o lună, în timp ce betonul nou se întăreşte într-o oră şi jumătate şi va fi de două ori mai rezistent decât betonul obişnuit. Betonul compozit este universal. El poate înlocui cu uşurinţă materialele existente. După cum afirmă oamenii de ştiinţă, el nu va fi mai scump decât cimentul obişnuit.

Sursa: http://romanian.ruvr.ru/2012_11_13/94456344/


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.