Judecătorii din Paris au primit, marți, o plângere pe numele companiei Lafarge, în care este dezvăluit modul în care firma franceză a acționat în Siria, țara în care a deținut o fabrică de ciment.

Lafarge e cel mai mare producător de ciment


În plângere, compania este acuzată de „finanțarea războiului”, „complicitate la crime împotriva umanității” și „complicitate la crime de război”, precum și alte fapte conexe.

Lafarge, cel mai mare producător la nivel mondial de materiale de construcții, este acuzat că a finanțat indirect Statul Islamic pentru ca jihadiștii să permită funcționarea fabricii sale din Siria.

Faptele pentru care sunt acuzați ar fi avut loc în 2013-2014, înainte de fuziunea cu Holcim, iar fabrica se afla la Jalabyia, în apropiere de Rakka, capitala de facto a Statului Islamic. Uzina a fost cumparata înainte de declanșarea razboiului civil, pentru circa 600 de milioane de euro, iar directorii au încercat să o facă să funcționeze cu orice preț, potrivit Le Monde.

Conform informaților Le Monde, compania ar fi finațat atât Statul Islamic cât și gruparea Al Nusra, afiliată Al Qaeda, prin intermediul unei taxe de trecere atât pentru angajați cât și pentru clienții care veneau să se aprovizioneze cu ciment.

Pentru a putea continua să opereze, uzina de ciment a francezilor se aproviziona cu materii prime de la intermediari locali, care cumpărau direct de la ISIS.

În plângerea depusă, sunt menționate și „condițiile de lucru execrabile”, angajatii fabricii fiind amenințați de directorul sirian, poreclit “dictatorul”, în cazul în care ezitau să meargă la lucru din cauza activității grupărilor jihadiste din regiune.

Lafarge a refuzat să răspundă în legătură cu acuzațiile primite, dar jurnaliștii francezi afirmă că practicile din Siria erau cunoscute la nivelul conducerii centrale a companiei.

Atât Lafarge, cât și compania elvețiană cu care a fuzionat anul trecut, Holcim, activează în România. Holcim deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare la Turda, 19 stații ecologice de betoane, cinci stații de agregate și un terminal de ciment în București și are aproximativ 1.100 de angajati. Lafarge este prezentă în țara noastră de peste 15 ani.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.