In momentul in care va decideti sa montati gresie, primul lucru pe care il aveti de facut este sa verificati daca podeaua este dreapta, cu ajutorul bolobocului, pe care il asezati pe podea si daca bula nu este pe centru, inseamna ca podeaua nu este plana si veti avea nevoie sa turnati sapa din ciment, pentru egalizare.

La magazinele de specialitate veti gasi o serie de produse din sapa, sub forma de pulbere, ambalate la saci, foarte bune calitativ, insa la preturi destul de piperate.

Prin urmare, in randurile care urmeaza va voi prezenta o solutie mai putin costisitoare si tot atat de buna si anume sapa pe baza de ciment si nisip.

Materialele de care aveti nevoie sunt: ciment, nisip cernut, cancioc, mistrie, dreptar si boloboc.

Cum se toarna sapa:

  • Mai intai, inainte sa turnati sapa, trebuie ca suportul sa fie curatat, fara urme de praf sau alte impuritati;
  • La trei masuri de nisip adaugati o masura de ciment si apa, pana ajunge la o consistenta ca aceea a adezivului preparat pentru gresie sau faianta si omogenizati bine, pentru a nu se forma cocoloase de material uscat;
  • Lasati compozitia cu ciment timp de 10 minute pentru a absorbi bine apa, timp in care udati suportul din abundenta, pentru a face priza buna cu cimentul;
  • Acoperiti mai intai fisurile, crapaturile suportului, apoi turnati sapa, uniformizand cu dreptarul. Nu uitati ca deasupra dreptarului trebuie sa puneti intotdeauna bolobocul, a carui bula trebuie sa fie pe centru.

Trebuie sa mai stiti ca cimentul lucreaza si de aceea timp de 3-4 zile trebuie sa udati din abundenta sapa, deoarece, in caz contrar, cimentul nu face priza buna cu suportul, crapa si trebuie sa il indepartati si sa o luati de la capat.

Si inca un lucru, dupa ce ati turnat sapa, lasati timp suficient de uscare, inainte de a va apuca sa montati gresia.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.