Metoda de exprimare a proportiilor componentelor unei retete de beton se face sub forma partilor sau proportilor de ciment, agregate fine si agregate grosiere. De exemlu, o retea de beton avand proportiile 1:2:4 inseamna ca cimentul, agregatele fine agregatele grosiere sunt in proportia 1:2:4 sau amestecul contine o parte de ciment, doua parti de agregate fine si patru parti de agregate grosiere. Proportiile sunt volumice sau masice. Proportia apa-ciment este uzual exprimata masic.

retete de betonAnumite standarde au dat nume unor asemenea proportii: M10, M15, M20, M25, M30, M35 și M40. In această denumire letera M vine de la cuvântul englezesc Mix (amestec, rețetă) iar numărul reprezintă rezistența la compresiune (în N/mm2) a unui cub de beton cu acea rețetă, la 28 de zile. Amestecurile M10, M15, M20 și M25 corespund aproximativ următoarelor proporții (1:3:6), (1:2:4), (1:1.5:3) și repsectiv (1:1:2).

Cimentul este întotdeauna măsurat masic. De obicei se folosesc saci de 40 kg ce au un volum de 28 de litri (sau 0,028 m3).


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.