Metoda de exprimare a proportiilor componentelor unei retete de beton se face sub forma partilor sau proportilor de ciment, agregate fine si agregate grosiere. De exemlu, o retea de beton avand proportiile 1:2:4 inseamna ca cimentul, agregatele fine agregatele grosiere sunt in proportia 1:2:4 sau amestecul contine o parte de ciment, doua parti de agregate fine si patru parti de agregate grosiere. Proportiile sunt volumice sau masice. Proportia apa-ciment este uzual exprimata masic.

retete de betonAnumite standarde au dat nume unor asemenea proportii: M10, M15, M20, M25, M30, M35 și M40. In această denumire letera M vine de la cuvântul englezesc Mix (amestec, rețetă) iar numărul reprezintă rezistența la compresiune (în N/mm2) a unui cub de beton cu acea rețetă, la 28 de zile. Amestecurile M10, M15, M20 și M25 corespund aproximativ următoarelor proporții (1:3:6), (1:2:4), (1:1.5:3) și repsectiv (1:1:2).

Cimentul este întotdeauna măsurat masic. De obicei se folosesc saci de 40 kg ce au un volum de 28 de litri (sau 0,028 m3).


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.