Cateva retete uzuale (specif. pe cantit. – galeti):
– mortar tencuiala: M50 T
– mortar pt. zidarie: 25Z (10 Z)
– betoane: C12/15 (B200) si C8/10 (B150).

Stim ca va trebui dat in functie de lucrabilitate si de agregatele folosite dar as as vrea o medie daca se poate, pt. cele 2 variante.

1. Pentru reteta de mortar M 50 T, dozaj kg/mc : ciment IIAM 32.5 = 275 kg; var hidratat = 60 kg.; nisip 0-3 = 1450 kg.

Aceiasi reteta cu dozaj de santier: ciment saci de 50 kg.; var saci de 25 kg; nisip galeti de 10 l. Ciment 5+1/2 saci, var 2+1/2 saci; nisip 94 galeti.

2. Mortar M 25 Z reteta de santier: ciment 3 saci; var 2+3/4 saci; nisip 108 galeti.

3. Pentru beton clasa 8/10: cu agregat in doua sorturi 0-3 ;3-7; consistenta T3-T4; ciment II AS 32,5, dozajele / mc. sunt:
– ciment 6 saci
– sort 0-3 74 galeti
– sort 3-7 54 galeti
– apa orientativa (se corecteaza functie de umiditatea agregatului) 21 galeti

4. Pentru beton clasa 12/15, in aceleasi conditii aveti:
– ciment 7 saci
– sort 0-3 72 galeti
– sort 3-7 53 galeti
– apa orientativa 20 galeti.

De principiu nu dau cimentul la galeata sau lopata si va sfatuiesc sa obligati muncitorii care dozeaza sa procedeze la fel.

In privinta mortarului va sfatuim sa utilizati produsul MULTIBAT de la Lafarge; iese la acelasi pret si in plus nu contine var.

Mortarul se prepara in asa fel incat sa asigure o lucrabilitate usoara. Daca consistenta mortarului este una prea moale mortarul nu “sta” pe perete iar daca este prea “tare” este dificila operatiunea de nivelare.

Zidarii stiu din experienta consistenta unui mortar lucrabil.

Evaporarea prea rapida datorita caldurii ori absorbtia puternica a stratului suport deterioreaza caracteristicile mortarului utilizat la tencuit.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…